În ce constă psihoterapia individuală?

Psihoterapia este o oportunitate de a ne cunoaște mai bine pe noi înșine, de a înțelege dinamica din relațiile noastre și de a ne dezvolta potențialul, astfel încât viața noastră să ducă la împlinire și sănătate. Așadar, psihoterapia ne poate ajuta să dobândim o viziune mai largă asupra nouă înșine, să devenim conștienți de tiparele stabilite de gândire și comportament, să descoperim sensul vieții noastre și, în general, să obținem o calitate mai bună a vieții și o împlinire a potențialului nostru.

Starea de bine generală, vizând totalitatea aspectelor cognitive, comportamentale și emoționale ale individului, este un obiectiv realist în cadrul unui demers terapeutic, iar scopul acestuia îl reprezintă menținerea ei pe o perioadă cât mai îndelungată.

Când să apelezi la psihoterapie individuală?

Experiențele de viață ne perturbă adesea sentimentul de integritate, lăsându-ne să ne simțim în imposibilitatea de a ne găsi drumul către noi înșine. Când se întâmplă acest lucru, viețile și relațiile noastre pot deveni dificile sau chiar insuportabile.

  • Psihoterapia individuală te ajută să identifici și să schimbi tiparele care te împiedică să îți accesezi pe deplin puterea personală, să ajungi la un echilibru în viața ta și să cultivi relații apropiate și satisfăcătoare.
  • Psihoterapia ajută oamenii să gestioneze blocajele ce stau în calea echilibrului emoțional și mental și îi ajută să dezvolte sentimente pozitive, cum ar fi compasiunea, stima de sine, iubirea, curajul și pacea.
  • Psihoterapia te ajută să identifici zonele în care schimbările constructive pot îmbunătăți capacitatea ta de a funcționa; te ghidează spre înțelegerea modului în care vezi lumea; te ajută să îți asculți vocea interioară astfel încât, alături de psihoterapeutul tău, să îți consolidezi sentimentul de plenitudine.

Pentru fiecare persoană, se dedică un timp, de fiecare dată același, în care, ca terapeut, îi acord întreaga mea atenție. Toate problemele, ideile, emoțiile, fanteziile clientului își găsesc dreptul la exprimare, analiză și înțelegere. Scopul este ca în relație cu terapeutul, clientul să își poată pune întrebările potrivite – astfel, noi răspunsuri se pot transforma în soluții eficiente de viață.

 

SOLICITĂ PROGRAMARE