Psihologia clinică implică o cercetare riguroasă și o practică aplicată în direcția înțelegerii și îmbunătățirii multiplelor fațete psihologice ale experienței umane, incluzând, dar nelimitându-se la probleme de intelect, emoție sau comportament.

Prevenția, diagnoza dar și intervențiile terapeutice de bază sunt activități ale psihologului clinician, acesta fiind ghidat de principiul că fiecare persoană trebuie privită ca o ființă unică, cu specificul și caracteristicile proprii.

Evaluarea psihologică presupune investigarea comportamentelor și a funcțiilor psihice ale unei persoane, fiind utilă în formularea diagnosticului, în construirea de programe terapeutice și evidențierea caracteristicilor și mecanismelor psihologice ale persoanei, precum și în determinarea capacităților acesteia de a fi aptă pentru o activitate.

Procesul de evaluare implică utilizarea unor instrumente specifice (interviuri, grile de observație, probe, teste și chestionare), care trebuie să îndeplinească criteriile psihometrice standard reglementate de către Colegiul Psihologilor din România (http://www.copsi.ro/metode-și-tehnici-de-evaluare-și-asistență).

Dacă dorești să obții un raport psihologic validat clinic, îți stau la dispoziție pentru testarea inteligenței, atenției, gândirii, viziunii spațiale, personalității, temperamentului și a altor factori corelați prin teste psihologice validate.

Intervenție psihologică:

Consiliere și terapie suportivă;

Consiliere în situații de criză;

Asistența bolnavilor terminali;

Terapii de scurtă durată focalizate pe problemă;

Tehnici de relaxare și sugestie;

Consiliere medicală;

Educație pentru sănătate;

Intervenții specifice persoanelor cu nevoi speciale.

 

SOLICITĂ PROGRAMARE