You are currently viewing Împărtășim experiențe comune!

Împărtășim experiențe comune!

Terapia de grup te provoacă să înveți și să îi înveți pe alții, iar împreună să vă îndreptați spre perspective benefice și sănătoase.

Experiențele pot fi comune, dar reacțiile diferite, fapt ce face terapia de grup cu atât mai folositoare și eficientă. Psihologii spun că, în fapt, membrii grupului sunt aproape întotdeauna surprinși de recompensa oferită de experiența grupului.

Grupurile pot acționa ca o rețea de sprijin. Mulți oameni se confruntă cu diverse situații, dar puțini vorbesc în mod deschis despre acestea cu persoane cu care nu au relații apropiate. Poate fi o ușurare să constați că sunt și alții care îți împărtășesc trăirile. O dovadă a normalității prin care membrii realizează că experiențele de viață dificile pot fi asemănătoare și nu sunt singuri în fața suferinței.

Diversitatea este un alt beneficiu important al terapiei de grup. Văzând modul în care alte persoane abordează problemele și fac schimbări pozitive, veți putea descoperi o serie întreagă de strategii pentru a face față provocărilor. Este un teren favorabil învățării și deprinderii unor comportamente noi și mai adaptative sub atenta îndrumare a terapeutului.

În sens general, psihoterapia de grup oferă un cadru de susținere pentru a discuta despre emoții și experiențe dificile într-o manieră sănătoasă, asigurând o îmbunătățire a abilităților interpersonale și de comunicare. Îmbunătățește conștiința de sine și motivația pentru schimbare, creează încredere și respect față de propria persoană și față de ceilalți.